Прескокнете до содржината

Заедница

Вклучете се во Викимедиината техничарска заедница, каде ќе добиете прилика за поддршка и наобразба.

Истражете ги хакатоните и настаните

Прелистувајте содржини од изминати настани или земете учество во претстоен настан.

Општете со техничарската заедница

Дознајте кои се каналите за општење и како да се поврзете со разработувачите на Викимедија.

Стекнувајте и споделувајте технички вештини

Градете ги вашите вештини, или пак помогнете им на другите да ги стекнат по пат на работилници, стажирања и менторство.

Добивајте новости за техничките проекти

Бидете во тек со најновите збиднувања во техничката заедница на Викимедија.

Дознајте за техничките операции на Викимедија

Најдетеи нформации за инфраструктурата и екипите зад Викимедиината технологија.