Прескокнете до содржината

Учествувајте по тема

Најдете начини за учество и поврзете се со други кои ги делат вашите интереси.

МедијаВики

МедијаВики е програмската опрема на која работи Википедија, нејзините братски проекти и илјадници викија ширум светот.

Јазично прилагодување

Напишете код што може да се преведува, дајте го на правед, така учествувајќи во Викимедија со повеќејазична технологија.

Мобилни прилози

Проширете го досегот на Викимедиините содржини учествувајќи во мобилните прилози за Википедија, Ризницата и други проекти.

Документација

Прочитајте го водичот за стилот за документација и најдете добри први задачи за подобрување на документацијата.

Вонмрежно читање

Зголемете го досегот на слободното знаење со тоа што ќе им помогнете на луѓето без семрежен пристап да ја користат Википедија.

Инфраструктура

Учествувајте во инфраструктурата на која работат Викимедиините проекти. Помогнете ни да ја подобриме делотворноста на Викимедиините опслужувачи и програмската опрема.