Прескокнете до содржината

Стекнете и споделувајте технички вештини

Градете ги вашите вештини, или пак помогнете им на другите да ги стекнат по пат на работилници, стажирања и менторство.

Програми за досег и менторство

Градете си ги вештините преку програми за стажирање и менторство како Outreachy и Google Summer of Code.

Алатни прибори за мали викија

Најдете алатки и образовни ресурси за да им помогнеме на малите викизаедници да ги зголемат своите технички способности и да стекнете нови вештини.

Видеа и техничарски предавања

Дознајте за Викимедиината технологија преку снимени излагања од заедницата.

Технички амбасадори

Пријавете се како доброволец со вашите вештини за да им помогнете на Викимедијанците да ги решат техничките проблеми и да ги поврзете разработувачите со месните викија.