Прескокнете до содржината

Прелистајте по програмски јазик

Приложнички клиентски библиотеки по јазик

Библиотеките за приложнички клиенти го олеснуваат пишувањето на код кој содејствува со приложникот. Посетете го овој список за да ги прелистате популарните библиотеки за приложникот на МедијаВики по програмски јазик.

Проекти со отворен код по јазик

Најдете Викимедиини проекти со отворен код по програмски јазик и почнете да учествувате во кодот.

Прелистајте ги проектите

Прелистајте складишта

Истражете ги Викимедиините кодни бази.