Прескокнете до содржината

Дознајте за Викимедиината техника

Истражете го јадрното на Викимедиината технологија и отворените проекти.

Вовед во Викимедиината технологија

Дознајте за главните технички полиња на кои можат да придонесуваат разработувачите.

Видеа и техничарски предавања

Дознајте за Викимедиината технологија преку снимени излагања од заедницата.

Облачни алатки и услуги

Дознајте за споделеното вдомување, податочните служби и друга инфраструктурна поддршка за технички придонеси на Викимедиините проекти.

МедијаВики

МедијаВики е програмската опрема на која работи Википедија, нејзините братски проекти и илјадници викија ширум светот.

Јазично прилагодување

Напишете код што може да се преведува, дајте го на правед, така учествувајќи во Викимедија со повеќејазична технологија.

Мобилни прилози

Проширете го досегот на Викимедиините содржини учествувајќи во мобилните прилози за Википедија, Ризницата и други проекти.

Викибаза и Википодатоци

Викибазата е додаток за МедијаВики наменет за работа со структурирани податоци. Ова е програмата на која работат Википодатоците.