Прескокнете до содржината

Пристап до отворени податоци

Истражете ги јавните податоци кои можете да ги користите во истражување и машинско учење.

Користете отворени податоци на Викимедија

Пристап до јавно достапни, отворено лиценцирани податоци за Викимедиините проекти, вклучувајќи преземања на големо, тековници на скорешни промени и статистика за страници.

Истражете ги структурираните податоци со Википодатоци

Википодатоците се база на слободни и отворени знаења кои може да се читаат и уредуваат од луѓе или од машини. Дознајте како да пристапите до податоци од Википодатоците, и следете ги најдобрите практики за нивна употреба.

Преземете ја содржината на големо

Пристап до слободни преземања на викисодржини и податоци што можете да ги користите за истражување, вонмрежно читање, ботовско уредување и други проекти.