Прескокнете до содржината

Користете приложници и податочни извори

Истражете ги програмерските посредници за изработка на ботови и алатки.

Pywikibot

Pywikibot е библиотека за Python и збирка од скрипти кои ја автоматизираат работата на Викимедиините проекти.

Прелистајте ги библиотеките по програмски јазик

Библиотеките за приложнички клиенти го олеснуваат пишувањето на код кој содејствува со приложникот. Посетете го овој список за да ги прелистате популарните библиотеки за приложникот на МедијаВики по програмски јазик.

Користете го приложникот

Приложникот на МедијаВики ви дава програмски пристап со содржината на секое Викимедиино вики. Можете да го користите за пребарување и приказ на викистраници, за добивање на медиумски податотеки, уредување на страници и управување со викија.

Преземете ја содржината на големо

Пристап до слободни преземања на викисодржини и податоци што можете да ги користите за истражување, вонмрежно читање, ботовско уредување и други проекти.

Правете побарувања од бази на податоци од викија

Викирепликите се анонимизирани верзии на базите на податоци на кои работат Викимедиините мрежни места. Користетего Quarry за да правите и споделување SQL-побарувања.