Прескокнете до содржината

Учествувајте во отворениот код на Викимедија

Помогнете ни во изградбата на Викимедииниот екосистем со програми со отворен код.

Дознајте како да учествувате

Научете ги основите на учество на МедијаВики и другите Викимедиини проекти со отворен код.

Учествувајте по тема

Најдете начини за учество и поврзете се со други кои ги делат вашите интереси.

Учествувајте по програмски јазик

Изберете на кој проект ќе учествувате зависно од програмскиот јазик.

Пребарајте ги сите проекти

ПРебарајте ги сите Викимедиини проекти со отворен код