Прескокнете до содржината

Учествувајте по програмски јазик

Изберете на кој проект ќе учествувате зависно од програмскиот јазик.

Python

Pywikibot

Pywikibot е библиотека за Python и збирка од скрипти кои ја автоматизираат работата на Викимедиините проекти.

JavaScript

Codex

Codex е алатник за изработка на кориснички посредници во рамките на Викимедииниот систем на осмислување служејќи се со Vue.

Додаток SignIt за Firefox

Додаток за прелистувачи кој преведува зборови во видеа со знаковен јазик, за да можете да учите знаковен јазик додека читате.

Видеоуредување

Алатка за уредување на видеа на Ризницата, изградена со React JS и Node JS.

Јава

Прилог на Ризницата за Андроид

Прилогот на Ризницата за Андроид им овозможува на корисниците да подигаат слики на Ризницата од нивниот уред.

Kotlin

Кивикс

Вонмрежен читач за луѓе без семрежен пристап.

Scribe

Тастатури на Википодатоците за изучувачи на втор јазик, вклучувајќи преведување, конјугација на глаголи и прибелешки за именски родови.

Go

Blubber

Blubber е инфраструктурна алатка која нагодува Docker-содржатели и испробува код како дел од постојаниот Викимедиин довод на вклопување.

PHP

МедијаВики

МедијаВики е програмската опрема на која работи Википедија, нејзините братски проекти и илјадници викија ширум светот.

Ruby

Управувачница на Викиобразование

Управувачницата за Викиобразование е семрежен прилог кој ги поддржува задачите, уредувачките маратони и другите уредувачки проекти во образовниот сектор. Изграден е со Ruby на Rails и React.

Rust

mwbot

Рамка за пишување на ботови и алатки во Rust.

Swift

Кивикс

Вонмрежен читач за луѓе без семрежен пристап.

Scribe

Тастатури на Википодатоците за изучувачи на втор јазик, вклучувајќи преведување, конјугација на глаголи и прибелешки за именски родови.