Прескокнете до содржината

Истражете хакатони и настани

Прелистувајте содржини од изминати настани или земете учество во претстоен настан.

Хакатони

Хакатоните се настани каде луѓе со различни вештини се собираат за да работат кон заедничка техничка цел.

Настани на Википодатоците

Прелистајте средби на уредници на Википодатоците, наменители на податоците и разработувачи.

Истражувачки настани

Учествувајте на форуми и средби за научници, инженери и изучувачи кои ги истражуваат на сите аспекти на Викимедиините проекти.

Настани на разработувачите на МедијаВики

Учествувајте на средби, собири и кодирања посветени на кодот на МедијаВики и Викимедија.

Награда за најинтересна алатка

Ова годишно доделување на награди им оддава признание на придонесите на доброволните разработувачи.

Состаноци на јазичните заедници

Разговарајте за новостите поврзани со јазиците и претстојните предизвици со викимедијанци од различни јазични заедници.