Прескокнете до содржината

Истражете истакнати прилози

Погледајте примери за прилози со отворен код и нагледни претстави на податоците изградени со Викмедиините содржини и податоци.

Галерија на прилози

Погледајте ги примерните прилози кои ги покажуваат најдобрите практики за употреба на Викимедиините приложници, вклучувајќи добивање на содржина, најава и уредување на страници.

Нагледни претстави од Википедија

„See, also“ е галерија на прилози кои даваат нагледна претстава за податоците од Википедија. Погледајте ја галеријата за да се инспирирате и да дознаете за расположливите податоци и приложници.

Нагледни претстави од Википодатоци

Википодатоците е машински читлива база на знаења со милиони предмети. Прелистајте го овој список на нагледни претстави за да се инспирирате и да погледате отворенокодни примери за употреба на Википодатоците.

Toolhub

Toolhub е каталог на алатки кои го олеснуваат уредувањето и одржувањето на Викимедиините проекти. Користете го Toolhub за да откриете нови алатки, да се поврзете со нивните одржувачи и да споделувате списоци на вашите омилени алатки.